Dostávejte signalizační zprávy BioSad pro pěstitele ovoce

Spolek BioSad podporuje a napomáhá rozvoji ekologické produkce ovoce v České republice. Spolupráce firmy Biocont a spolku BioSad vznikla již v roce 2010. V Biocontu vnímáme naléhavost rozvoje bezreziduální (nízkoreziduální) a ekologické produkce, které splňují nejvyšší nároky konzumentů i obchodních řetězců. V neposlední řadě také přispívají ke zlepšení zdravotních a environmentálních podmínek v našem prostředí. Biologická ochrana rostlin je řešením pro přetrvávající problémy v integrované produkci spojené s rozvojem rezistence škodlivých organismů k pesticidům, zužujícím se výběrem přípravků, aj.

Hlavní činností spolku BioSad je poradenství a doplňkové služby pěstitelům v těchto oblastech:

  • ochrana proti houbovým chorobám,
  • ochrana proti škůdcům,
  • informace o přípravcích,
  • spolupráce s výzkumem,
  • transfer výsledků výzkumu do praxe,
  • propagace bioovocnářství.

V současnosti má spolek BioSad několik desítek členů. Těmito členy jsou ekologičtí sadaři, pěstitelé v integrované produkci, dále zástupci výzkumu, Ovocnářské unie a další osoby.

Signalizace ochrany sadů 

Odborní poradci ze spolku BioSad monitorují situaci v sadech a během sezóny publikují Signalizační zprávy určené pro členy BioSadu. Tyto signalizační zprávy podávají aktuální informace o vývoji škůdců a chorob, vývoj meteorologických dat a přehledně nabízí řešení ochrany sadu. Signalizační zprávy vychází 1x za jeden až dva týdny, vždy v reakci na aktuální situaci v sadech.

Chcete také dostávat signalizační zprávy BioSad? V případě zájmu o členství ve spolku BioSad, kontaktujte jeho předsedu:

Ing. Radek Vávra, Ph.D.
rvavra@seznam.cz
tel.: 737 603 151